/ / ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура – Козлодуй внесе в съда обвинителен акт срещу Ц.Н. за измами, извършени от него в периода 27 май 2017 г. до 21 юли 2017 г. в гр. Козлодуй. Само няколко месеца, след като бил осъден с влязла в сила на 14.02.2017 г. присъда за незаконно набавяне на облага чрез въвеждане в заблуждение, обвиняемият Ц.Н. извършил други три измами.

Първоначално обвиняемият поискал назаем от свой познат сума в размер на 600 лева, което обяснил с необходимостта от извозване на трупно месо от биволица, което не отговаряло на истината. След като успял да получи пари по измамен начин, на следващия ден той взел от същия мъж още 300 лева под предлог, че са „за трупно месо от три крави, починали вследствие на натравяне на паша“.

Двама шофьори на съд за катастрофа, отнела живот на мъж

Третият опит на Ц.Н. за незаконно облагодетелстване останал недовършен, след като престъпните му намерения били разкрити от жена, която той искал да заблуди. Обвиняемият заявил на пострадалата, че трябва да му даде 60 лева за сина й, който вари ракия на обществен казан и следва да заплати за тази услуга.

За набавяне на имотна облага чрез възбуждане или поддържане на заблуждение, от което на пострадалите лица е причинена имотна вреда, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ в размер от една до осем години, когато престъплението е извършено повторно.
 
Апелативна прокуратура София