Демонстрации на възпитаниците от Детската полицейска академия в Лом
Демонстрации на възпитаниците от Детската полицейска академия в Лом / ОД на МВР Монтана

40 доброволци от 6,7 и 8 клас от Детската полицейска академия на Първо ОУ „Никола Първанов" Лом направиха демонстрации на площад „Свобода" в крайдунавския град. Мероприятието бе посветено на загиналите деца на България в пътно-транспортни произшествия и е по повод завършването на учебната година. Партньори в инициативата на РУ Лом са община Лом, Районен съд-Лом, Районна прокуратура-Лом, Медиите и ние - децата, учениците на Първо основно училище „Никола Първанов"- Лом.

Тържеството стартира с едноминутно мълчание в знак на почит към жертвите на катастрофи в страната, след което прозвуча химнът на Детска полицейска академия, изпълнен от хора към училището. Поздрав към гостите и местните жители отправи с атрактивно изпълнение спортният мажоретен състав към училището. Проявата продължи с демонстрациите на доброволците в дисциплините - полицейска лична защита, непълно разглобяване и сглобяване на пистолет „Макаров", приложно колоездене, оказване на първа долекарска помощ на пострадали лица и пожарогасене.

На финала, след приветствие на кмета на крайдунавския град Иво Иванов, началникът на РУ МВР Лом гл. инспектор Владимир Владимиров връчи дипломите на 40-те най-успешни доброволци от Детската полицейска академия на Първо ОУ „Никола Първанов"-Лом. Сред гостите на тържеството бяха служителите на ломската общинска администрация, представители на РУ Лом, РСПБЗН Лом, Районен съд Лом, Районна прокуратура Лом, ломските медии, много граждани, родители и ученици.