/ Община Мездра
С успех завърши благородната инициатива по набиране на средства за Росица Стоянова и синът й Тихомир от Елисейна, чиято къща изгоря на Цветница. В кампанията по набиране на средства, иницирана от Община Мездра и Националното сдружение на сираците в България /НССБ/ са събрани 5 472.67 лв.

Семейството с изгорялата къща в Елисейна получи дарения

Така майката и бъдещият абитуриент вече разполагат с необходимите 4000лв. за закупуване на съседна къща, собственост на Таня Стоянова, която на 18 април им предостави ключовете преди сделката по покупко-продажба да бъде изповядана.

През следващата седмица пред нотариус Община Мездра ще преведе 4 000 лв. на Таня Стоянова, а останалите средства – на майката Росица. С тях ще бъде извършен ремонт на постройката и ще се закупят мебели и ел. уреди от първа необходимост.

Трябват още над 1200 лева на семейството, чийто дом изгоря в Елисейна

В рамките на почти два месеца Община Мездра и НССБ обединиха усилията си в подпомагане на пострадалото семейство. С техника на ОП „Чистота“ бе разчистен терена с останките от изгорелия дом, беше им оказано съдействие за изготвяне на нови лични документи, проучване на възможностите за закупуване на друга къща, организиране на съвместна среща с Таня Стоянова и съставяне на предварителен договор за покупко-продажба.

Учители и съученици на Тихомир, който остана без дом, събраха дарения за него

Социалният работник от Общинския център за социални услуги и дейност Кънчо Цаков пък бе ангажиран с кореспонденцията и отчетността на пакети с дарения, които Община Мездра транспортира до пострадалото семейство. През миналата седмица председателят на НССБ Слави Михайлов пък придружи абитуриента Тихомир до гр. Плевен, където момчето получи подарък-прекрасен костюм и обувки за бала.  

30 физически лица преведоха финансови средства по сметката на Община Мездра с титуляр Росица Борисова Стоянова. С помощта на дарителите бяха събрани наличните към момента 5 472.67 лв.

Актуална информация за дарения за семейството, останало без дом

Росица и Тихомир, Община Мездра и НССБ изказват благодарност към всички добри хора, отделили от личните си средства, за да помогнат.

Пристигнаха първите дарения за пострадалото семейство в Елисейна

Желаещите да помогнат на Росица и Тихомир с допълнителни финансови средства за ремонт на новата къща и закупуване на мебели и ел. уреди, могат да го направят по сметката на Община Мездра,

банка „ДСК“-клон Мездра.
IBAN: BG95STSA93008425414500
BIC STSABGSF
Код за вид плащане- 445100


Необходимо е в основанието за плащане да бъде указано, че е дарение за Росица Борисова Стоянова. Други видове дарения се приемат в Общинския център за социални услуги и дейности /ул. "Ив. Вазов" № 2/ от социалния работник Кънчо Даниелов Цаков. Телефон за контакт с г-н Цаков: 0883/ 323-683.