/ Община Мездра
Росица и Тихомир от Елисейна, които в резултат на пожар на Цветница останаха без дом, получиха пакетите със събрани дарения. Със съдействието на Община Мездра бяха доставени пет пакета с дрехи, обувки и завивики за майката и абитуриента. Даренията са изпратени от различни краища на България - София, Нова Загора, Силистра и Асеновград.
 

Момчето разглежда даренията.
Община Мездра


От няколко дни Росица и Тихомир живеят в скромна къща в Елисейна,въпреки че все още не са събрани необходимите 4 000 лв. за закупуването й от Таня Стоянова. Момичето познава семейството от години и им предостави ключове от дома преди да е изповядана сделката за покупко-продажба, за да не се налага майката и сина всеки ден да се молят на съседи да нощуват в тях. 

Учители и съученици на Тихомир, който остана без дом, събраха дарения за него

Към момента по сметката на Община Мездра с титуляр Росица Стоянова са събрани 3 422. 67  лв. За да придобият новия дом, са необходими още 577.33 лв. и заплащане на задължителните такси по прехвърлянето.

Актуална информация за дарения за семейството, останало без дом

Желаещите да дарят финансови средства на семейството от село Елисейна, чиято къща изгоря на Цветница, могат да го направят по сметката на Община Мездра:

банка „ДСК“-клон Мездра.
IBAN: BG95STSA93008425414500
BIC STSABGSF
Код за вид плащане - 445100


Необходимо е в основанието за плащане да бъде оказано, че е дарение за Росица Борисова Стоянова.

Пристигнаха първите дарения за пострадалото семейство в Елисейна

Други видове дарения се приемат в Общинския център за социални услуги и дейности /ул. "Ив. Вазов" № 2/ от социалния работник Кънчо Даниелов Цаков. Телефон за контакт с г-н Цаков :0883/ 323-683.

Нещастие: Майка и син, останали без дом заради пожар, спят в каруца (СНИМКИ)

Росица и Тихомир изказват благодарност към всички добри хора, отделили от личните си средства, за да им помогнат. Майката и бъдещият абитуриент уверяват дарителите, че всички финансови постъпления ще бъдат вложени единствено и само в покупко-продажбата на къщата.