/ Община Видин
Настъпването на пролетта и затоплянето на времето изисква и по-активни грижи за градската растителност.

Община Видин

Работници от Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ косят зелените площи, плевят и поливат цветните лехи, така че засадените през миналата година хиляди лалета да се развият правилно и скоро да зарадват жителите и гостите на Видин с красотата си.

Работи се във всички паркове и зелени площи. Едно от местата, където общинските служители насочват по-специално внимание са зелените карета пред блок „Съединение“, тъй като в годините назад за тази зона не са били полагани достатъчно грижи.

Община Видин

Сега тревните площи там са почистени от есенната шума и се косят редовно. Тази подготовка е важна, тъй като целта е почвата да се възстанови, така че да се посадят цветя и декоративни дървесни видове, обясни Светла Ангелова, началник на отдел „Екология“ в Община Видин.

„Нашите съграждани очакват зелените площи да са поддържани и във Видин да е цветно и красиво. Стараем се да отговорим на тези очаквания, като поливаме, почистваме, косим, извозваме листата и се подготвяме активно за следващото зацветяване. В края на април ще получим и новите летни цветя“, каза още Светла Ангелова. 

Община Видин

Тя отбеляза, че Видин е град с много зелени площи и богата растителност, като само в Крайдунавския парк има над 20 000 растения, за които се полагат целогодишни грижи.

Въпреки че съществуващото растително разнообразие е голямо, през тази година се планира в Крайдунавския парк и във „Владикина бахча“ да се засадят допълнителни декоративни дървета.