/ МВР
Той е задържан заедно с жена си, при друга проверка е арестуван мъж
Задържаха служител на гранична полиция, отглеждал канабис, съобщиха от полицията.

МВР

В изоставен земеделски имот в село Делейна служителите на реда установили 14 конопени растения с височина между 140 и 235 см. В условията на неотложност разследващите извършили претърсване в намиращ се в близост частен дом, обитаван от 45-годишен жител на селото, и там открили химически препарати, ползвани в растениевъдството.

След акция: Откриха голямо количество наркотици в Софийско (СНИМКИ)

Мъжът е задържан за 24 часа
за съпричастност към незаконно отглежданите растения според първоначалните данни сочат съпричастност на мъжа. По случая е образувано досъдебно производство.

Още канабисови насаждения криминалисти открили в необитаем двор на частен адрес в селото. На място били установени двама видинчани - 48-годишна жена и 56-годишният й съпруг, в момент на извършване на дейности по отглеждането на растенията.

МВР

Иззети са 21 стръка с височина около 200 см. Изяснено било, че мъжът е служител на гранична полиция. Местопроизшествието е посетено от служители на ОД на МВР-Видин, дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР и следовател.

Съпрузите са задържани за 24 часа. По случая е образувано следствено дело по описа на окръжен следствен отдел при прокуратурата във Видин.