/ МВР
Полицейски служители от Горна Оряховица и Павликени иззеха голямо количество канабис, съобщиха от полицията.

МВР

Специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества е проведена на 20 септемви на територията на ОД на МВР-Влико Търново.

След акция: Откриха голямо количество наркотици в Софийско (СНИМКИ)

При обход в района на местността Арбанашко бърдо служители на полицейското управление в Горна Оряховица установили две ниви, засети с растения от рода на конопа. В момент на прибиране на реколтата е задържан 45-годишен мъж от Горна Оряховица, неизвестен до момента на полицията. От нивите са иззети около 200 растения.

МВР

При последвали проверки в имот на задържания, находящ се в района на ловната хижа край Арбанаси, извършени съвместно със служители на Районно управление-Велико Търново, са установени и иззети още около 10 кг полуизсушена листна маса, електронна везна и пушка. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

МВР

В хода на същата операция вчера следобед в Павликени е извършена проверка на автомобил, управляван от 24-годишен местен жител. При тестване на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис и амфетамин.

МВР

Последвало претърсване и в имот в Стамболово, обитаван от водача, където са намерени и иззети 7 растения от рода на конопа, с тегло на листната маса около 50 кг. Мъжът е задържан за 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.