/ iStock/Getty Images
Районна прокуратура-Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж на 37 години, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление -  измама при покупка на ракия в Кула, съобщиха от обвинението,

Обвиняемият е многократно осъждан за умишлени престъпления от общ характер на „лишаване от свобода”. На 1 август 2020 г., мъжът отишъл в дома на брат си в село Големаново, община Кула.

В двора малолетните му племенници играели с хартии, наподобяващи банкноти, с надпис 100 лева и „образец“. По-късно същия ден, след като децата ги оставили на земята, той ги взел и заминал с тях за Кула.

Пристигайки в града, отишъл при съседите на сестра си и поискал да закупи ракия. Дал на стопанина хартия, наподобяваща 100 лева, при което му били върнати 80 лева ресто.

Впоследствие купил бира на сестра си и мъжа й и лакомства за децата им. Междувременно съпрузите, „продали“ на обвиняемия ракия, се усъмнили, че той ги измамил. Показали „банкнотата“, с която той им „платил“, на продавача в един от хранителните магазини, който им казал, че това не е паричен знак.

Веднага била подадена жалба в полицията. Същият ден измамникът бил установен. Поредното престъпление, за което бил привлечен към наказателна отговорност, той извършил в условията на опасен рецидив. Предстои делото да продължи в съда.