/ iStock/Getty Images
Той е многократно осъждан
Окръжна прокуратура-Кюстендил е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, привлечен в качеството на обвиняем за извършен от него грабеж над възрастен мъж, съобщиха от обвинението.

Около 11:30 часа на 12 ноември 2020 г., в дома си на ул. „Патриарх Евтимий“ в Дупница, бил нападнат 77-годишен мъж. Грабителят го ударил в гърдите и му отнел парична сума в размер на 1850 лева.

Извършителят на престъпното деяние е бил установен и задържан - мъж на 27 години. Той е многократно осъждан. Спрямо него има две висящи неприключени наказателни производства.

След грабежа над възрастния мъж в Дупница обвиняемият се укривал и е бил обявен за общодържавно издирване. Понастоящем рецидивистът е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа.

Събрани са многобройни убедителни доказателства за авторството на деянието. Предстои съдът да се произнесе по внесеното от Окръжна прокуратура-Кюстендил искане за определяне на мярката му за неотклонение.