/ iStock/Getty Images
Разкрити са три кражби, установени са случай на нарушаване на карантина и лица, обявени за издирване по време на специализирана операция на РУ-Сливен.

Акцията е с цел противодействие на битовата престъпност и е проведена на 18 и 19 януари под ръководството на Районната прокуратура.

В мащабните действия са участвали 28 служители с 14 служебни автомобила, като за по-малко от 24 часа е разкрита кражба на голяма парична сума, кражба на табло с телекомуникационни проводници и велосипед.

В хода на акцията е установен и задържан криминално проявен 45-годишен мъж, който в края на миналата седмица е влязъл през незаключена врата в жилището на 72-годишен мъж в град Сливен и е извършил кражба на сумата от 7400 лева. Той е отведен в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа.

Направил е пълни самопризнания и е върнал открадната сума в пълен размер. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

Служители на участък „Надежда“ са установили и задържали извършители на кражба на телекомуникационни кабели, собственост на "БТК" ЕАД, на стойност 1600 лева. Извършителите са криминално проявени мъже на 21 и 24 години от град Сливен. Те са предали част от откраднатите вещи.

Разкрита е кражба на планински велосипед, собственост на 27-годишен жител на град Сливен. Кражбата е извършена от партерния етаж на жилището на заявителя. Извършителят е задържан- мъж на 59 години, криминално проявен.Той е предал доброволно откраднатата вещ.

По време на операцията е установен 37-годишен мъж от град Сливен, който е нарушил наложените му карантинни мерки от РЗИ Бургас.
Установени са 9 лица, обявени на издирване с мярка „установяване на адрес“.

Специализираните операции, провеждани от полиция и прокуратура, по противодействие на битовата престъпност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.