/ iStock/Getty Images
От началото на април Детската млечна кухня във Видин ще работи и в съботните дни, съобщават от Общината.

До това решение се е стигнало след допитване до потребителите на тази услуга. Детската млечна кухня във Видин работи много добре и непрекъснато подобрява качеството на предоставяната услуга, каза заместник-кметът на Видин Борислава Борисова, която днес посети един от пунктовете, където се получава храната. Работата на млечната кухня и в съботните дни е допълнително удобство за родителите, които имат деца на възраст от 6 месеца до 3 години.

В момента от услугите на Детската млечна кухня във Видин се възползват семействата на 257 деца, съобщи Нина Емилова, директор на кухнята. През 2021 г. тя е имала 100 абонати, сега вече са два пъти повече, уточнява Емилова.

Тя допълни, че благодарение на Община Видин пунктовете за раздаване на храна са освежени, направен е ремонт на кухнята, купено е професионално оборудване и кухнята разполага с нов автомобил за доставяне на храната до пунктовете.

Купон от 1 лев осигурява тристепенно хранене за деня съгласно разработеното и утвърдено седмично меню, съобразено с всички изисквания за пълноценно и здравословно хранене на децата, каза още Нина Емилова.
БТА