/ iStock/Getty Images
Над 1 000 семейства от Видинска област ще получат еднократна помощ за ученици в първи и осми клас. Това съобщиха от Регионалната дирекция "Социално подпомагане".

По 300 лева ще получат 1 052 семейства с първокласници и осмокласници от област Видин. 493 са семействата на първокласници, които са одобрени да получат еднократната помощ, на пет семейства е отказана и четири заявления са в процес на обработка, уточняват от Регионалната дирекция.

Целева помощ за отопление ще получат над 8000 във Видинско

578 е общият брой на семействата в областта, които са подали заявление за еднократна помощ за осмокласници. От тях 559 са одобрените, на четири е отказана помощ и 15 заявления са в процес на обработка.

Средствата се отпускат независимо от доходите на семейството при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството.

Помощта от 300 лв се изплаща на два транша - първата половина след влизане в сила на заповедта за отпускане, а втората - в началото на втория учебен срок, но само ако детето продължава да посещава редовно училище.
БТА