/ ThinkStock/Getty Images
Общинският съвет (ОбС) във Видин одобри три предложения за удостояване със званието "Почетен гражданин" заслужили видинчани.

Отличията ще бъдат връчени на тържествено заседание на ОбС, което ще се състои на Празника на града - Димитровден, в залата на Драматичния театър "Владимир Трендафилов".

Хиляди видински домакинства сменят старите печки

Проф. Валентин Джонов
е удостоен със званието за подкрепата, която оказва на община Видин за значителни каузи с обществено значение. Той е лекар, който работи в Швейцария, ментор е на млади изследователи в различни университети в света, автор е на над 70 докторски и магистърски дисертации, преподавател по медицина и най-голям дарител на община Видин.

Вторият удостоен със званието "Почетен гражданин" е олимпийската шампионка Мадлен Радуканова, която спечели златен медал от игрите в Токио тази година с ансамбъла и прослави българската художествена гимнастика по света.

Със званието ще бъде удостоен посмъртно и дългогодишният директор на училището "Цар Симеон Велики" - Венцислав Станев, виден общественик, развил и утвърдил през многолетната си професионална работа образователната институция.
БТА