/ Дарик радио, Хасково
Традиционният видински панаир ще се състои при строго спазване на противоепидемичните мерки. 

Решението за провеждането му е взето на заседание на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска. На него е отчетено, че Област Видин засега се намира в зелената зона по разпространение на коронавируса, уточняват от общината.

По време на панаира, от 20 до 28 август, ще бъдат спазвани стриктно всички мерки, разписани в Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2.

Традиционният видински панаир ще бъде възстановен

Видинският панаир ще бъде открит официално на 20 август (петък). На територията на бившето военно поделение, където се провежда изложението, са изградени щандовете на производители, търговци, занаятчии от цялата страна - София, Велико Търново, Ловеч, Хасково, Лом, Берковица, и от съседна Сърбия, които ще представят своята продукция и стоки.

Община Видин е създала необходимата организация за гарантиране сигурността както на участниците в панаира, така и на посетителите.

В дните на панаира за посетителите е предвидена богата концертна програма с участието на български и чуждестранни изпълнители. За най-малките са изградени различни атракционни.
БТА