/ МВР
За тежкия инцидент е задържан 48-годишен мъж
Мъжът, починал след инцидент във видинско заведение, е бил прострелян с газов пистолет след скандал, съобщиха от МВР.

На 19 януари, рано сутринта, на тел.112 постъпил сигнал за ранен мъж, открит в заведение във Видин. Пострадалият, 31-годишен местен жител, починал в линейката на път за болницата.

Инцидент във видинско заведение предизвика смъртта на млад мъж

Към мястото своевременно били насочени екипи на полицията, дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Видин, разследващите провели множество оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия.

В хода им изяснили, че мъжът бил в заведението в компанията на още трима мъже. Там възникнал спор, 48-годишният мъж с газов пистолет, е прострелял във врата 31-годишния и избягал.

Същият ден бил обявен за издирване. На 20 януари, придружен от адвокат, той се е явил доброволно в полицията, но отказал да даде обяснения. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Работи се по всички версии. Мотивите за престъплението се изясняват. С прокурорско постановление, мъжът ще бъде задържан за срок до 72 часа, предстои искане за постоянното му задържане.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.