Това е рекордно за последните над 15 години количество
58 417 „маркови“ парфюма от 33 различни луксозни марки, скрити между стъклени буркани, задържаха митническите служители при проверка на два камиона в района на Дунав мост при Видин, съобщиха от Агенция „Митници“.

Рекордното за последните над 15 години количество е установено в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите. 

Агенция „Митници“


На 1 юни на изход от България към Полша са спрени за проверка два камиона, управлявани от български граждани. Водачите са представили документи, според които превозват стъклени буркани.
 
Иззеха близо 6 700 „маркови“ парфюма на „Дунав мост“ 2

При извършения оглед в помещението на първия камион митническите инспектори забелязват, че част от палетата са с различна височина. Палетата са разтоварени и е установено, че 20 от общо 28 съдържат не буркани, а кашони с 28 985 парфюма.

Агенция „Митници“

Проверката на втория товарен автомобил установява същите несъответствия и още 20 палета, натоварени с 29 432 „маркови“ парфюма. Всички парфюми - 58 417 флакона с общо тегло 30 тона, са задържани, поради съмнение, че се превозват в нарушение на правата върху интелектуалната собственост.
 
От началото на 2024 година на различни гранични пунктове са задържани над 168 000 фалшиви парфюмерийни и козметични стоки. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня