Въпроси на университетските библиотеки обсъждат на конференция в Арбанаси
Въпроси на университетските библиотеки обсъждат на конференция в Арбанаси / netinfo

Международна конференция на тема “Университетските библиотеки – мост към единното европейско образователно пространство” организират в Арбанаси Аоциацията на университетските библиотеки и Министерство на културата
Форумът се провежда в рамките на националния проект «Къща» по повод Европейската година на културното многообразие 2008.

Работата на конференцията протича в два основни панела – «Мобилност на студенти и преподаватели в Европейския съюз» и «Университетските библиотеки – среща на науките, културите и многоезичието.»

Проектът на Асоциацията на университетските библиотеки е спечелен в конкурс на Министерството на културата и се съфинансира от Европейската комисия. Адресиран е към студентите, библиотечната и академическата общност.

Проектът включва създаване на уеб сайт, студентски фотоконкурс и конкурс за есе на тема “Моят проект по мобилност. Преживян... или мечтан”, международна конференция, публикуване на сборник.
По тези и други дейности са обединени участници от няколко страни: Асоциацията на университетските библиотеки – България; Библиотеката на Хумболт университет, Берлин – Германия; Централната библиотека на Факултета по социални науки, Мазарик университет, Бърно – Чехия; Институтът по информация и библиотечни науки на Факултета по мениджмънт и социална комуникация, Краков – Полша; Юридическата библиотека на Европейските общности в Люксембург.