Видеопрожекции и срещи със солисти съпровождат Сцена на вековете
Видеопрожекции и срещи със солисти съпровождат Сцена на вековете / DarikNews.bg, архив

За втора година Летният оперен фестивал „Сцена на вековете" ще бъде съпроводен от паралелни събития, които са част от проекта на Община Велико Търново „Създаване и промотиране на иновативни културни събития - Летен оперен фестивал „Сцена на вековете" по ОП „Регионално развитие". Те включват видеопрожекции от фестивала през миналата година, срещи със солистите и младите звезди на Софийската опера и балет и разходка „Зад кулисите" на сцената на крепостта „Царевец".

Видеопрожекцията на откъси от миналогодишните заглавия в афиша на „Сцена на вековете” в Летния театър ще бъде тази вечер от 21,00 часа. Събитието трябваше да се проведе на 16 юли вечерта, но бе отложено заради лошите метеорологични условия.
В Летния театър и в парк “Дружба” на 24 юли ще бъдат показани откъси от операта "Риголето" и балета „Дон Кихот". На 21 юли в парк “Колю Фичето” на видеостена търновци ще могат да гледат кадри от операта „Турандот” и балетните спектакли от “Сцена на вековете” през 2012 г. от 21,00 часа.

На 21 юли почитателите на балетното изкуство могат да се срещнат с младите зезди на Софийската опера и балет, е на 25 юли е срещата-разговор със солистите на операта “Бал с маски”. Вечерите-матинета са с начален час 19,00 в Лапидариума на Археологическия музей.

Зад кулисите на операта  „Бал с маски”  в двореца на Царевец ще може да се разходи всеки желаещ на 26 юли 2013 г.  Включилите се в Вackstage tour ще видят "от близо" работата на екипа, участващ в изграждането на декора и подготовката на спектаклите от фестивала.