Великотърновска гимнастичка трета в България
Великотърновска гимнастичка трета в България / Личен архив

С бронзов медал от Държавното първенство по художествена гимнастика за деца се завърна Гала Захариева. Надеждата на „Етър- Елит" се класира трета в многобоя, в компанията на 91 момичета от цялата страна. Успехът и е изключителен за художествената гимнастика в старата столица, информира треньорката Савина Ганчева. В Стара Загора Гала Захариева влезе и в двата финала, като в съчетанието с въже се окичи със сребро, а в това без уред завърши седма.

Ансамбълът на великотърновския клуб в състав: Деница Друмева, Йоана Енчева, Ивена Коджейкова, Мария Ангелова и Гала Захариева остана на дванайсто място. Според Савина Ганчева на момичетата е липсвала подкрепата на великотърновската публика и са допуснали грешки, които са ги оставили в подреждането след ансамбли, които победиха на „Огърлицата на Десислава".

Преди седмица на турнир в Бургас- генерална репетиция за първенство, ансамбълът на „Етър- Елит" се подреди втори, побеждавайки настоящите сребърни медалистки в шампионата. Край морето Захариева отново бе над всички във възрастта си.