/ netinfo
Велико Търново привлече интереса на туроператори от страната и чужбина по време на Международната туристическа борса Ваканция&СПА Експо 2018, която се проведе от 14 до 16 февруари в София.

На изложението Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ успешно представи културно-историческите забележителности, атракции, туристически маршрути и разнообразните арт събития в Старата столица.

Велико Търново получи награда за успешно популяризиране на туризма

Сключени са над 20 договора с туроператори и турагенти за новия сезон, съобщи управителя на Общинската туристическа агенция Борислав Йорданов.

Голяма част от тях са с нови  български и чуждестранни партньори, предлагащи групови и индивидуални туристически пакети.

Голям интерес представителите на туристическия бранш и посетителите на изложението в Интер Експо център София  са проявили към новооткрития парк на миниатюрите „Търновград-духъът на хилядолетна България“, предстоящото издание на фестивала „Сцена на вековете“ на крепостта Царевец, Археологически резерват Никополис ад Иструм, средновековните паметници във Велико Търново и забележителностите в Арбанаси.

Даниел Панов участва в среща на министрите на туризма в Европейския съюз

На борсата са представени и новите рекламни материали за Велико Търново, както и предстоящото Международно изложение „Културен туризъм“, което ще е проведе от 19 до 21 април т.г. в обновен формат в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ и ще е в контекста на 2018-Европейската година на културното наследство.

За своята успешна и активна дейност на борсата в София Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ получи специална награда за успешно популяризиране на туризма от специализираното списание „Туризъм и отдих“.

Велико Търново участва в Европейската година на културното наследство

В следващите две седмици „Царевград Търнов“ ще представи Велико Търново на две туристически борси в чужбина. От 22 до 25 февруари туристическият потенциал на старата столица ще бъде промотиран на Международното туристическо изложение TTR в Букурещ, Румъния, а от 1 до 4 март Общинската туристическа агенция ще участва в международната туристическа борса  TAZAS 2018 в унгарската столица Будапеща.