В. Василев: Здравей, В. Търново! Първият концерт е най-специален!
В. Василев: Здравей, В. Търново! Първият концерт е най-специален! / netinfo
Истинско свободно усещане изпълни препълнената зала на музикално-драматичния театър във Велико Търново, в сряда вечер. Причината за това беше концертът на виртуозния цигулар Васко Василев. Старата столица бе първата спирка от първото национално турне на музиканта. Заради огромния интерес към шоуто FREEMIX TOUR, много от почитателите на Васко Василев останаха без билети. Той обаче обеща, че догодина – през лятото ще се върне във Велико Търново, за да свири отново.
Публиката на FREEMIX TOUR чу новия албум на Васко Василев, в който успешно се миксира стара музика с нова, различни етнически варианти от най-различни точки на света. За ефекта на тази комбинация помогнаха и музикантите, които излязоха на сцената с Васко - Майкъл Мартин /кийборд/, Фъргъс Жеранд /барабани/, Жилберто Перейра /бандонеон/, Антон Холоденко /електрически бас/, добре познатия на българските меломани китарист на ЧАМБАО – Тони Кантеро и Памела Никълсън /пиано/. Така на сцената във В. Търново прозвуча микс от балкански фолклор, цигански ритми, аржентинско танго, испанско фламенко.
„Здравей, Велико Търново! Първият концерт винаги е най-специален!” С тези думи Васко Василев посрещна публиката в музикално-драматичния театър. В много музика, аплодисменти и две биса премина едночасовия спектакъл.
За новия си диск FREE Васко сподели, че е като синоним на “избор” – всеки се чувства свободен да избере своята музика, да намери своята мелодия в албума.
В прикачения файл чуйте какво каза още Васко Василев пред Лозина Владимирова.