Създават общинско предприятие Горско стопанство
Създават общинско предприятие Горско стопанство / DarikNews.bg, архив

Да бъде създадено Общинско предприятие „Горско стопанство", гласува на вчерашната си сесия Великотърновският местен парламент. Според предложението на кмета Даниел Панов то ще стопанисва, управлява, ползва и опазва 50 000 декара гори, на които Общината е собственик. Новото предприятие ще ползва три от помещенията на дружество „Инвестстрой - 92".

Общо шест щатни бройки ще наброява персоналът на ОП „Горско стопанство". Управителят ще е лесовъд. С такова образование трябва да бъдат двама горски стражари и един ръководител участък. Предприятието ще се финансира от общинския бюджет, а всичките му приходи ще отиват в общинската хазна.

Създаването на „Горско стопанство" е наложително от години, тъй като наличният персонал в отдел „Управление и стопанисване на горски територии - общинска собственост" не достига за изпълнението на всички дейности. Към настоящия момент вече е изготвен регистър на общинския горски фонд по имоти и землища и за тях тече процедура на поетапно съставяне на актове за общинска собственост.