Съботинов с два гола за ревенството със Спортист в Своге
Съботинов с два гола за ревенството със Спортист в Своге / netinfo
С два гола на Николай Съботинов етърци тръгнаха с хикс на чужд терен в пролетния дял от първенството на Западната “Б” група. Роденият в Своге нападател игра много навито пред погледите на съгражданите си и пред този на екснационала Божидар Искренов, който бе на мача. Здраво стъпваха всички футболисти във виолетово и бяло, за което заслуга имат и придружилите ги трийсетина фенове, които сътвориха истински спектакъл, с факли, димки, знамена и песни на трибуните на далеч по- добре изглеждащия от “Ивайло” стадион в Своге.
Аврионов можеше да открие резултата още в 5- ата минута, когато бе изведен с пас от вратаря на етърци Сашо Стоянов, но не успя да овладее добре топката. После пак голмайсторът от есента бе на добра позиция, след подаване на Генов и се размина с топката. В 25- ата минута футболист на домакините удари във въздуха Костадинов- защитникът бе заменен принудително и откаран в болница, където залепиха разбитата му устна. Играчите на “Спортист” действаха доста агресивно и нормално един от най- дейните в тази посока Йордан Димитров си заработи два жълти картона до 30- ата минута и получи червен от рефера Радан Мирянов.
Последва отпускане сред великотърновци, което набързо им донесе два гола пасив. В 36- ата минута при статично положение защитата не блокира Венцислав Христов, който с плътен удар вкара за 1:0, независимо от исканият от бранителите сигнал за засада от асистент- съдията.
След две минути четирима защитници изгледаха как Христов минава между тях и бележи за 2:0.
В 43- ата минута Али изпълни ъглов удар по тревата, Стефанов пропусна топката и тя попадна в Съботинов, който от три метра намали на 2:1.
Втората част тръгна с отлично центриране на Дерменджиев към Аврионов, който с глава стреля опасно, но вратарят на “Спортист” спаси. През второто полувреме домакините на практика само два пъти успяха да направят добри атаки, като първо Стоянов се намеси сигурно, а след това защитник блокира отправения удар.
В 75- ата минута Гайдаров, който дебютира в официален мач за “Етър- 1924” изпълни “английско странично хвърляне” и Съботинов вкара за 2:2. Малко по- късно и “виолетовите” останаха десет на терена заради ритник в крака на Дерменджиев, който го извади от играта и направени вече три смени.
При контраатака в последните секунди обратът можеше да е пълен ако Венци Йорданов бе подал на Съботинов, вместо да се опитва да решава мача сам…
“Отидохме в Своге за победа и имахме възможност да я спечелим. Доволен съм от старанието на момчетата, защото през цялото време държахме инициативата. Продължаваме обаче да допускаме елементарни грешки, които ни костват много. Независимо дали има засада или не при първия гол, не може отбраната да остави човек непокрит, а вратарят да си стои на голлинията и да не реагира. За втория гол пък изобщо не ми се коментира- един срещу четирима и топката в нашата мрежа. Има още върху какво да работим и по отношение на контролирането на топката в средата на терена и избирането на най- добрия момент за атака”, каза старши треньорът на великотърновци Велин Кефалов.
“Етър- 1924”: Стоянов, Стефанов /47 В. Йорданов/, К. Илиев, Костадинов /30 Маджиров/, Бориславов, Генов, Дерменджиев, Петров, Съботинов, Аврионов, Али /70 Гайдаров/.