/ БТА
Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов прие бежанци от Украйна и отправя апел за помощ, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

В блок 3 на студентския град в Свищов са настанени 8 жени и 12 деца от гр. Измаил, Одеска област, който е най-големия украински град, разположен на река Дунав. С тях се срещнаха ректорът – проф. д-р Марияна Божинова и кметът на общината д-р Генчо Генчев.

Ръководството провежда разговори с дарители, които искат да помогнат за осигуряване на хладилници, перални, микровълнови и готварски печки, телевизори, диспенсъри за вода. Необходими са също средства за лична хигиена и консумативи. 

Очаква се в Свищов да пристигнат още 300 човека, а общинските бази, където са настанени 130 души, вече са с изчерпан капацитет.

Стопанската академия, заедно с Фондация „Димитър А. Ценов” стартира целева дарителска кампания по набиране на парични средства. Набраните средства ще бъдат използвани само и единствено за подпомагане на бежанците от Украйна и затова в основанието за дарение трябва да бъде посочено „За бежанците от Украйна.

Академичното ръководство и Управителният съвет на Фондацията отправят апел за съпричастност и помощ към хората от Украйна, намерили убежище в Свищов
БТА