Стоян Големанов със сребро от Европейското първенство
Стоян Големанов със сребро от Европейското първенство / netinfo
Сребърен медал от XVIII- то Европейско първенство по канадска борба, което се провежда в норвежкия град Сарпсборг, спечели Стоян Големанов. На лява ръка, в категория до 85 кг. горнооряховецът записа пет победи до финала, където се изправи срещу украинеца Руслан Бабаев. Актуалният световен и европейски първенец надделя и за Големанов остана второто място. Стоян Големанов е четирикратен европейски и двукратен световен шампион. В Сарпссборг той има още един шанс за пета титла на Стария континент, в надпреварата на дясна ръка.
За сега от българите най- добре се представя Георги Гайдарджиев, който взе лзатните медали и на двете ръце в категория до 65 кг.
Междувременно шефа на Българската федерация Асен Хаджитодоров, който докара Световното първенство миналата година във В. Търново, бе преизбран като президент на Европейската армрестлинг федерация (EAF) за нов 4- годишен мандат. Страната ни пък бе утвърдена за домакин на Европейското първенство за мъже, жени, юноши, ветерани и инвалиди през 2009 г.