/ netinfo
Всички населени места в община Сухиндол посети в понеделник народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Заедно с нея бяха и общинските съветници от ГЕРБ в града, както и общинският координатор на партията Димитър Гърбов. 

Станислава Стоянова се срещна с жители на община Сухиндол
netinfo

Най-големият проблем, който поставиха пред народния представител жителите на Горско Калугерово, бе свлачището на общинския път между селата Красно Градище и Горско Косово, заради което жителите на трите села и на Бяла река обикалят по обходен, значително по-дълъг маршрут, за да стигнат до Сухиндол.

По обходния маршрут се движат и екипите на Спешна помощ и полиция от Павликени, които пътуват близо час, за да достигнат до трите населени места. По-дългият път затруднява и автобусните превозвачи, а дистрибуторите на храни и стоки вече отказват да заобикалят по 40 км, за да стигнат до селските магазини.

По 40 километра в едната посока се налага да пътуват и децата и учениците всеки ден. Само в село Бяла Река има 58 деца в ученическа възраст и над 20 бебета, на които предстои да тръгнат на детска градина и училище в следващите години. Детска градина и училище има само в общинския център и затова децата от селото стават по тъмно сутрин, за да могат в 6:30 да са в училищния автобус.

Кметът на Бяла Река Мадлена Стоянова дойде на приемния ден на народния представител Станислава Стоянова и я заведе на оглед в местното читалище и църквата „Св. Димитър”, която е най-старата в община Сухиндол.

„И двете сгради се нуждаят от ремонт. През годините са кандидатствали по различни програми, но досега не са били одобрени. Общината пък не отпуска средства за ремонт, въпреки че покривите текат и проблемът е изключително належащ.” – заяви кметът на населеното място.

Станислава Стоянова се срещна с жители на община Сухиндол
netinfo

Станислава Стоянова се срещна с жители на община Сухиндол
netinfo

От битова престъпност се оплакаха хората в Бяла Река и Горско Косово. Местните жители заявиха, че затова допринася и невъзможността на полицейските патрули да пристигнат навреме до селата им. Според тях местната власт в Сухиндол нехае за неволите, които причинява затворения за движение общински път.

Хората са притеснени и от активираното преди броени дни срутище до стената на язовир „Александър Стамболийски”, което би затворило и обходния им път. „По време на първия кабинет Борисов местната структура на ГЕРБ подаде сигнал относно това срутище към г-н Цветан Цветанов и след неговото съдействие там бяха изградени метални подпори и монтирана предпазна мрежа, която да задържа падащите камъни далеч от пътя.” – заяви след посещение на място Станислава Стоянова.

Тя допълни, че мерки се взимат и по отношение на свлачището между селата Красно Градище и Горско Косово, като увери местните жители, че Междуведомствената комисия по бедствия и аварии е отпуснала средства за обследване и проектиране на разширението на пътя.

По думите й, обследването вече е приключило и сега предстои проектиране, както и замяна на имоти между община Сухиндол и НЕК, за да се премине към етап на осигуряване на средства за укрепителните и ремонтните дейности.

Станислава Стоянова се срещна с жители на община Сухиндол
netinfo

Народния представител Станислава Стоянова посети в Сухиндол читалище „Трезвеност 1870” . „Тънем в разруха! Покривът тече. Слагаме кофи по сцената на театралната зала, за да не изгние пода. В библиотеката също тече. Преместили сме над 4 тона книги, но нямаме повече място и 130 годишни издания са застрашени от съсипване.

В следствие на течовете мазилката пада, а в едно от хранилищата на библиотеката имаме изгнила носеща греда и не е далеч моментът, в който пода ще пропадне!” - заяви председателят на читалището Пламен Стоянов. Той допълни, че Общината не отпуска средства за ремонт на покрива, което застрашава цялата сграда.

Станислава Стоянова се срещна с жители на община Сухиндол
netinfo

В град Сухиндол народния представител Станислава Стоянова се срещна и с местни животновъди и фермери. Освен от главоболията, които им създава свлачището, те се оплакаха и от липсата на работна ръка и специалисти. Призоваха и за създаване на няколко борси за земеделска продукция.

„По-голямата част от тревогите на хората в община Сухиндол са свързани с казуси от компетенцията на местната власт”, каза след приемните Станислава Стоянова. След обиколката си в общината тя се срещна и с кмета на града, за да обсъдят основните проблеми и мерки за тяхното разрешаване.

„Много е важно централната и местната власт да работят в синхрон и затова винаги в моите приемни вземат участие и представители на местната власт”, заяви народният представител от ГЕРБ.