„Снежанка и седемте джуджета“ за зрителите на Театър ВЕСЕЛ
„Снежанка и седемте джуджета“ за зрителите на Театър ВЕСЕЛ / netinfo

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, театърът домакин ще посрещне приказни герои от света на Братя Грим. Популярната история ще бъде разказана от куклениците на театъра от Габрово. „Снежанка и седемте джуджета“ е спектакъл от афиша на габровските актьори, които отново ще очароват със своя талант търновските си почитатели. Новият прочит следва познатия сюжет на приказката за красивата Снежанка и нейната зла мащеха, а финалът на историята убеждава, че доброто винаги надделява.

Колко е трудно да си огледало! Защото огледалата просто не могат да лъжат, а отразяват нещата такива, каквито са. Класическата приказка е разказана от Вълшебното огледало. То вижда и знае всичко... Оригинално режисьорско и сценографско решение, красива музика, впечатляваща актьорска игра. Постановката и драматизацията са на Теменужка Иванова, сценографията и куклите – на Наталия Гочева, а музиката – на Георги Гарчов. В спектакъла играят младите актьори Ивет Сотирова, Ангелита Радкова и Ангел Калев - гост. 

Хората винаги са се вълнували от Красотата. Тя е необяснима, загадъчна... Толкова много значения на думата красота могат да се открият в старата класическа приказка, еднакво интригуваща и малките, и големите... Едно от красивите послания на  спектакъла „Снежанка и седемте джуджета“ е, че най-важна е красотата на душата, защото тя създава добро…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.