/ Община Свищов
По традиция, и тази година през месец юни Школата за поп и рок изпълнители „Естрада“ в Свищов, с ръководител Антоанета Георгиева, направи заключителен концерт на своите възпитаници.

Танцов състав при ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамова - 1856" отбелязва 50 години

В концерта 15 млади таланти показаха пред своите родители и гости натрупаните знания и умения през годината, изпълнявайки редица български и чуждестранни песни. В Зала 1 на Община Свищов освен родители и близки, присъстваха и секретарят на Общината Любомира Петрова, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, началникът на отдел „Образование“ Румяна Кузева и Таня Ликова - гл. експерт „Култура“ в община Свищов.

От името на общинското ръководство Росен Маринов поздрави Антоанета Георгиева и нейните възпитаници за множеството награди от конкурси и фестивали, с които прославят името на Свищов. Той им благодари за ползотворното сътрудничество  и подчерта, че винаги могат да разчитат на подкрепа от страна на Общината.

ДГ „Радост"-Свищов отпразнува 45-годишен юбилей с вълнуващ спектакъл

През 2018/2019 година представителите на школата донесоха в Свищов множество първи, втори и трети меса, както и поощрителни награди от своите участия в София, Пловдив, Видин, Бургас, Велико Търново, Хисаря, Сливен, Полски Тръмбеш, Павликени, и Несебър.

На изключително високо ниво се представиха с международните си участия в Румъния, Италия, и Русия, и активно присъстваха в културните събития от календара на община Свищов.

Следващата изява на младите таланти се очаква да бъде след броени дни в Международния конкурс „Изгряват звезди“, в Петрич, за който Общината е осигурила транспорт.