Ремонтират детските съоръжения в Горна Оряховица
Ремонтират детските съоръжения в Горна Оряховица / dariknews.bg, архив

Ремонт на детските съоръжения в парковете и зелените площи в Горна Оряховица извършва общинското предприятие „Поддържане на пътната инфраструктура и озеленяване". Отремонтирането им се прави след проверка, назначена със заповед на кмета инж. Йордан Михтиев. Целта на проверката е да се обезопасят съоръженията за игра в града, за да се предпазят децата от евентуални наранявания и неприятни инциденти.

Работниците от общинското звено „Озеленяване" вече са поставили нови дъски на пейките в Детския кът и на детските площадки срещу училище „Св. Св. Кирил и Методий" и на ул. „Струма". В парк „Детски кът" са премахнати бетоновите основи на 15 пейки, които до сега са били предпоставка за евентуална злополука. Ремонтирани са и детските съоръжения в парк „Пролет" и на площадката пред бившия Стоматологичен център. Ще се ремонтират и пейките в кв. „Калтинец".

Предстои отремонтиране и пребоядисване и на люлките и пързалките в парковете, тъй като на много места металните части вече са започнали да корозират. Ще бъдат премахнати и всички потенциално опасни останали части от детски съоръжения и пейки. Приблизителната стойност на ремонта възлиза на 2100 лв.