Прокуратурата отново поиска арест за 17-годишния неправоспособен водач, причинил катастрофа с двама загинали на главен път София-Варна, съобщиха от обвинението.

На 10 юли в Окръжния съд в старата столица е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, причинил пътнотранспортното произшествие край село Кесарево.

Жената на жертва в катастрофата, причинена от 17-годишен, към семейството му: Съжалявам, че имате такъв син (ВИДЕО)

В съдебно заседание проведено на същия ден, пред Окръжен съд-Велико Търново е представена епикриза от началник „Отделение за анестезиология и интензивно лечение“ към Многопрофилна областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов“.

Според нея обвиняемият е в реанимация и здравословното му състояние не позволява извеждане от болничното заведение. Предвид обективната невъзможност делото да бъде гледано, съдът е прекратил производството по определяне на мярка за неотклонение, посочиха от пресцентъра.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Велико Търново по отношение на лицето е наложена мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на страната“.

Здравословното му състояние ще бъде следено и когато то позволява довеждането му пред съда, прокуратурата ще внесе отново искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Окръжна прокуратура продължава с извършването на активни действия по разследването, с цел приключването му в максимално кратки срокове и предаване на обвиняемия на съд, посочиха от пресцентъра.

Фаталната катастрофа с две жертви: Прекратиха делото за постоянен арест на 17-годишния младеж

Припомянме, че при катастрофата на главен път София-Варна, в района на стражишкото село Кесарево, на 8 юни рано сутринта неправоспособен 17-годишен водач навлиза в насрещното платно за движение.

Там удря таксиметров автомобил, шофиран от загиналия впоследствие Огнян Георгиев на 66 години, в който е и брат му Стилиян Георгиев на 68 години, също изгубил живота си след удара.

Тази сутрин колеги на Огнян Георгиев го изпратиха с автошествие по последния му път. Десетки коли, водени от катафалката, преминаха по централните улици на Велико Търново и през Арбанаси достигнаха до гробищния парк в Горна Оряховица, където присъстваха на погребението.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Венков, БТА