/ БТА
Колеги на загиналия преди дни при зверска катастрофа на пътя София – Варна таксиметров шофьор Огнян Георгиев го изпратиха с автошествие по последния му път.

Дядото на момчето, причинило смъртоносна катастрофа: Влюбил се в едно момиченце и затова стана фалът

Десетки коли, водени от катафалката, преминаха по централните улици на Велико Търново и през Арбанаси достигнаха до гробищния парк в Горна Оряховица, където присъстваха на погребението. Таксиметровите шофьори ще съберат средства за подпомагане на семейството му.

При катастрофата на главен път София – Варна, в района на стражишкото село Кесарево, на 8 юни рано сутринта 17-годишен водач без книжка предизвика инцидента, навлизайки в насрещното платно за движение. Там удря таксиметров автомобил, шофиран от загиналия Огнян Георгиев на 66 години, който загива на място с брат му Стилиян Георгиев на 68 години. Двамата мъже отивали на риба.

"Огнян беше изключително толерантен във всяко едно отношение, много коректен човек, уважаван от хората във Велико Търново и Горна Оряховица", заяви Анета Лазарова, която близо 5 години и половина живеела на семейни начала със загиналия водач. Почернената жена призова младите хора да бъдат по-отговорни, а родителите им да обръщат повече внимание на възпитанието на децата си.

Жената на жертва в катастрофата, причинена от 17-годишен, към семейството му: Съжалявам, че имате такъв син (ВИДЕО)

На неправоспособния 17-годишен младеж, който е в болница с фрактури на краката, вече е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица. Родителите му също могат да влязат в затвора, ако бъде доказано, че съзнателно са предоставили автомобила на своя син.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня