Протестно траурно шествие започва по улиците на Велико Търново - колоната от таксиметрови автомобили ще премине и по пътя София-Варна
Протестно траурно шествие започва по улиците на Велико Търново. Колоната от таксиметрови автомобили ще премине и по пътя София-Варна.

Причината - отдаване на почит към загиналите двама мъже в началото на седмицата при катастрофа със 17-годишен младеж без книжка. Единият от починалите беше таксиметров шофьор, а неговите колеги настояват за контрол по пътищата на страната, предава NOVA.

Фаталната катастрофа с две жертви: Прекратиха делото за постоянен арест на 17-годишния младеж

Анета Лазарова от близо шест години живеела на семейна начала с починалия Огнян Георгиев. Тя също присъства на шествието в негова памет. Жената благодари на работодателя на жертвата, че е помогнал за погребението му.

„Почти всички загубихме вярата си в правосъдната система. Призовавам младите хора да бъдат по-отговорни, но всичко зависи от възпитанието и семейната среда”, каза тя.

Анета се обърна към семейството на 17-годишното момче, причинило трагичната катастрофа, с думите: „Съжалявам, че имате такъв син”.

Катастрофа със 17-годишен без книжка доведе до смъртта на двама души (СНИМКИ)

Стефан Иванов е собственик на таксиметровата фирма, в която работел загиналият мъж. „Настояваме за по-голяма отговорност при шофиране и за по-голяма наказателна отговорност”, заяви той.

Познати на семейството на неправоспособния шофьор чували, че синът биел и заплашвал системно родителите си.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
nova.bg