/ БГНЕС
Окръжният съд във Велико Търново прекрати делото по искането на прокуратурата за налагане на постоянен арест на 17-годишния младеж, който причини жестока катастрофа на главния път София - Варна преди дни.

Катастрофа със 17-годишен без книжка доведе до смъртта на двама души (СНИМКИ)

Той няма шофьорска книжка и без да иска разрешение от близките си се качва на семейната кола. При инцидента загинаха двама братя на 66 и 68 години от Горна Оряховица. Те са отивали на риба с таксито на единия.

17-годишният неправоспособен водач от село Родина също пострада при инцидента и е в тежко състояние в реанимацията на великотърновската болница. Оттам постъпило становище, че състоянието му не позволява да бъде доведен в съдебната зала.

Дядото на момчето, причинило смъртоносна катастрофа: Влюбил се в едно момиченце и затова стана фалът

В болницата, където е подложен на операции на фрактури, младежът се сдоби с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на двамата мъже.

„Влюбил се в едно момиченце от еленските села и затова стана фалът. Досега не е взимал колата. Ние не сме го чули. Ако бяхме – щяхме да го спрем. Като станахме към 4:30 ч., него и колата ги нямаше”, сподели дядото на непълнолетното момче

Той е с наложена забрана да напуска страната, уточниха от прокуратурата. Оттам ще следят хода на лечението му и ще преценят дали отново да внесат искане за мярка за неотклонение.

Родителите на момчето, обвинено за тежката катастрофа с жертви, също може да влязат в затвора

След катастрофата таксиметрови шофьори се събраха спонтанно пред полицията в Търново в знак на солидарност с близките на загиналия си колега, информира 24 часа.

Авто-техническа ще доказва с каква скорост се е движил 17-годишният шофьор.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня