Приключи изборният ден в Джулюница, 65.77 % гласуваха за кмет
Приключи изборният ден в Джулюница, 65.77 % гласуваха за кмет / DarikNews.bg, архив

Приключи изборният ден в лясковското село Джулюница, в което днес се проведоха частични местни избори. 65.77% е избирателната активност към 19,00 часа, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Лясковец.

От имащите право на глас 1598 жители на селото, бюлетина са пуснали 1051 души. Изборният ден протече спокойно и нормално, без жалби и нарушения. Избирателите гласуваха в две секции в местното училище. Резултатите ще бъдат обявени утре сутринта.

До частичния местен вот в Джулюница се стигна, след като доскорошният кмет Тодор Тодоров, избран с листата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски", бе назначен за директор на Разплащателната агенция във В. Търново. Докато бе на поста в Джулюница, Тодоров бе единственият кмет в община Лясковец, който не е от ГЕРБ. Двама кандидати се борят за доверието на жителите на Джулюница.

ГЕРБ отново залага на Янко Янков, който вече е управлявал населеното място преди мандата на Тодор Тодоров. Янков бе и временно изпълняващ длъжността кмет, докато се чакаше указа на президента Росен Плевнелиев за насрочване на изборите в лясковското село. Срещу Янко Янков застава кандидатът на ЗС „Александър Стамболийски" Мариан Точев, общински съветник в Лясковец, който също е кметувал в Джулюница.