Във Великотърновско разширяват обхвата на контрола за спазване на COVID мерките, стана ясно на заседание на Областния кризисен щаб.

И през тази седмица продължават интензивните проверки, като фокус ще бъдат обектите, където рискът от разпространението на COVID-19 е най-голям, в това число бензиностанции, заведения за хранене и развлечение и т. н.

Засилен ще бъде и контролът в обществения транспорт. За спазването на ограниченията следят Областна дирекция на МВР-Велико Търново, Регионалната здравна инспекция, Областната дирекция по безопасност на храните и Дирекция „Инспекция по труда“ - Велико Търново.

Какви мерки обсъждат здравните власти заради ръста на заразените с COVID-19 (ВИДЕО)

Общинските щабове в десетте общини на областта също извършват проверки.

РЗИ-Велико Търново е в постоянна връзка с директорите на болници на територията на областта, следи се заетостта на леглата, отчита се и готовност за разкриване на още легла при необходимост.

Областният управител Георги Гугучков апелира всички да спазват стриктно правилата за дезинфекция, за физическа дистанция, както и за недопускане до работните помещения на лица с прояви на остри респираторни болести, носене на защитна маска в закрити обществени места и на открити обществени места, на които има струпване на хора.
 
Информационна агенция Фокус