Откриха тяло на удавник в Янтра
Откриха тяло на удавник в Янтра / DarikNews.bg, архив

Възрастен мъж е намерен мъртъв във водите на река Янтра. Тялото му е изплувало снощи край тунела до гара „Трапезица”. От полицията съобщиха, че вероятно става дума за нещастен случай и удавникът няма нищо общо с покаченото ниво на реката, тъй като домът му не е наводнен.

Мъжът е на 69 години и живеел в Асенова махала. Той излязал от къщи преди повече от 24 часа и след като не се прибрал, близките му тръгнали да го търсят. На брега спасителните екипи открили галоши, за които се предполага, че са на удавника. Трупът е изпратен за аутопсия във великотърновската болница, след което ще се знае повече за причините за смъртта.

Въпреки повишените речни нива на много места в региона се забелязват неблагоразумни рибари. Има и много залети ниви край Стражица и П. Тръмбеш, където водните нива се повишиха значително. Равнищата на реките в областта започват да се понижават. Към 7,30 ч. тази сутрин нивото на Янтра при Каранци, което вчера беше застрашително високо и достигаше над 7 метра, вече е спаднало с близо 3 метра, каза областният управител проф. Пенчо Пенчев. При Стражица пък вече се отчита едва 1 метър, при рисковите 5 от вчера.