/ Снимка: Дарик, архив
6 години лишаване от свобода получи 24-годишен рецидивист, нападнал с нож жена и направил опит да я изнасили. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Велико Търново.

По обвинение на Районна прокуратура-Велико Търново 24-годишен рецидивист, нападнал с нож жена и направил опит да я изнасили е осъден. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимият се призна за виновен и приема за верни фактите изложени в обвинителният акт.

Окръжен съд-Велико Търново осъди условно 21-годишен мъж за побой и последвала смърт

За извършеното деяние на Георги Д. е наложено наказание от девет години лишаване от свобода, което съгласно закона е редуцирано с една трета, като е определено наказание от шест години лишаване от свобода при строг режим.

Георги Д. е осъден за това, че на 1 юни 2017 г. във Велико Търново, на ул. „Д. Рашев“, направил опит да се съвкупи с лице от женски пол, като я принудил към това със сила – дърпане за косата, удар с твърд предмет в главата и седем пробождания с нож по шията и главата, като й причинил средна телесна повреда. Опитът за изнасилване представлява опасен рецидив и е останал недовършен по независещи от дееца причини.

6 г. и половина затвор за шофьора, убил две деца край Лесидрен

Обвиняемият е осъждан многократно. След като изтърпял последното наказание лишаване от свобода работел на различни места, като в началото на май 2017 г., пристигнал в гр. Велико Търново, започнал работа в местна фирма като общ работник и наел апартамент на ул. „Д. Рашев“.

На 31 май 2017 г. късно вечерта отишъл до изоставена сграда в близост до „Макдоналдс“, за да краде кабели. Срязал два кабела с медни жила, обелил ги и ги скрил в близките храсти с намерение на другия ден да ги продаде. На връщане, към 00.15 часа на 1 юни 2017 г., забелязал такси, което спряло и от него слязла жена.

Задържаха мъжа, причинил тежката катастрофа край Раданово

Решил да прави секс с жената на всяка цена. Извадил ножа, с бързи крачки настигнал жертвата си, хванал косата й и я ударил по главата. Без да я пуска я пробол с ножа в шията. Тъй като пострадалата не спирала да крещи за помощ,

Той нанесъл още няколко пробождания. Окървавената жена се свлякла на земята, а обвиняемият я хванал за глезените на двата крака и започнал да я влачи към тревиста местност, като по настилката оставала кървава диря.

В този момент светнали фарове на таксиметров автомобил, който спрял на отбивката. Обвиняемият се уплашил, оставил жертвата си и побягнал. По искане на прокуратурата Георги Д. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Велико Търново.