/ / Thinkstock/Getty Images
Върховният касационен съд с решение от 1 декември потвърди решението на Апелативен съд – Велико Търново, с което наказанието лишаване от свобода на Филип Аспарухов Михайлов от село Лесидрен, Ловешка област, по присъдата на Окръжен съд-Ловеч от 1 юли 2016 г. беше намалено, като Михайлов ще следва да изтърпи наказание лишаване от свобода в размер на шест години и шест месеца.      
                   
На 11 август 2015 г., в землището на село Лесидрен, Ловешка област, при управление на лек автомобил, Михайлов, движейки се с превишена скорост от 122,44 км/ч, причини тежко пътнотранспортно произшествие.
 
В резултат на това  беше причинена смъртта на  Велислава Иванова Цанкова -16 г. от град Троян и на Марино Дианов Цветанов -16 г. от село Лесидрен. Причинени бяха и средни телесни повреди на Петя Михайлова Божкова – на 10 г. от град София.
 
От 10 до 20 г. затвор заплашват жена, извършила брутално убийство в Плевен

На посочения ден пострадалите деца, заедно със свои приятели, ходили на разходка извън селото. Около 18:50 ч. се връщали обратно. По същото време Филип Михайлов с лекия си автомобил и негов приятел с друг автомобил потеглили от селото с намерение да отидат при децата. По време на движението, вследствие превишената скорост, Михайлов ударил пострадалите деца, които се движели по банкета и в края на пътното платно.
         
С разпореждане на прокурор от Върховна касационна прокуратура, Филип Михайлов е приведен в Затвора-Ловеч за изтърпяване на наказанието.