/ sxc.hu
С определение на Окръжен съд-Велико Търново на 50-годишния турски гражданин, обвинен в причиняването на тежката катастрофа край село Раданово в края на миналата седмица, е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Припомняме, че един мъж загина, а друг пострада тежко при катастрофа на пътя В. Търново-Русе. Произшествието е станало на 1 декември, около 15,00 часа.

Верижна катастрофа на пътя Велико Търново-Русе, има загинал

По първоначална информация влекач „Мерцедес“, с прикачено ремарке, движещ се в посока от Русе към В. Търново и управляван от 50-годишен турски гражданин се сблъскал с насрещно движещ се товарен автомобил „УАЗ“, управляван от 58-годишен мъж от Свищов. След това Уаз-ката се ударила последователно в други два леки автомобила.

В резултат на удара, на място е загинал водачът на Уаз-ката, а спътникът му – 50-годишен мъж от с. Царевец е настанен във великотърновската болница с множество фрактури на долни крайници и с опасност за живота.

На водачите са взети кръвни проби за употреба на алкохол и упойващи вещества. Причините за произшествието са в процес на изясняване.