Оставиха за постоянно в ареста мъжа, убил съпругата си
Оставиха за постоянно в ареста мъжа, убил съпругата си / Дарик нюз, архив

46-годишният Антон Георгиев, който уби съпругата си Зорка в нощта срещу 1 май, остава за постоянно в ареста, постанови Великотърновски окръжен съд. Мярката подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд. Постоянната мярка бе поискана от прокуратурата и не бе оспорвана от защитата на подсъдимия. Пред съда Антон Георгиев заяви кратко, че съжалява за случилото се.

43-годишната Зорка Георгиева, която работеше като деловодителка в Районния съд в Павликени, беше убита в нощта срещу 1 май по особено жесток и мъчителен начин. Мъжът й Антон Георгиев е задържан малко след престъплението от полицейски екип в парка на кв. "Колю Фичето". Униформените са действали по сигнал, подаден вероятно от роднина на семейството. Съпругът дал противоречиви и неадекватни обяснения, което допълнително усъмнило полицаите.

Антон Георгиев работи като шофьор на товарен автомобил във ВиК. Със съпругата си живеели доскоро в Павликени, но се преместили във Велико Търново, след като си купили апартамент. Семейството има 25-годишен брак и две деца - момчета на 22 и на 16 години. Те не са присъствали в жилището при семейната драма. Според разследващия прокурор жената е удушена с ръце, тъй като не е намерено никакво оръдие на престъплението. По тялото на жертвата са открити и други наранявания. Агонията й е била дълга и мъчителна.

В полицията няма преписка и писмени данни за домашно насилие, но преди месец Зорка била подала сигнал по телефона, в който обяснила, че има семейни проблеми.

Антон Георгиев е привлечен като обвиняем по член 116 от НК за най-тежкото престъпление - убийство. При доказване на вина, наказанието предвижда над 15 години затвор.