Общината против освобождаването от отговорност на шефове на Етър-24 АД
Общината против освобождаването от отговорност на шефове на Етър-24 АД / Дарик нюз, архив

Представителят на Община В. Търново Йордан Грозданов няма да подкрепи нито една от трите точки на предстоящото Общо събрание на “Етър-24” АД, реши на заседание Постоянната комисия за младежта и спорта. От Акционерното дружество са внесли покана за свикване на събрание на 16 март тази година. На него се предлага дневен ред от три точки. Първата е промени в съвета на директорите, втората освобождаване от отговорност на извадените от него и третата е разни.

Съветниците приеха предложението на кмета Даниел Панов- Грозданов да гласува въздържал се по първа и трета точка, а по втора- против. Мотивите са, че не може да се подкрепят промени, които не са оповестени, нито освобождаването от отговорност на членовете, след като от Дружеството не са внесли все още годишния си отчет. По точка разни пък няма никаква предварителна информация какво съдържа, за да бъде изразена ясна позиция.

Последната дума как да гласува Грозданов ще има Общинският съвет на сесията си на 28 февруари. Тогава по искане на Икономическата комисия кметът Даниел Панов трябва да обясни какво възнамерява да преви по казуса “Етър- 24”.

Инж. Антон Койнаков от Дирекция “Ощинско развитие” обясни, че Общината може да се раздели с акциите си в АД- то само по Закона за приватизацията - чрез търг или конкурс.

Днес от 14,00 часа в Сливен мъжкият отбор на "Етър- 24" среща третодивизионният "Загорец" /Нова Загора/.