Нов рекорд по резултатност на зимния турнир, Иван Гинов поведе при стрелците
Нов рекорд по резултатност на зимния турнир, Иван Гинов поведе при стрелците / Dariknews.bg

Снежната буря в четвъртък провали провеждането на третия мач от програмата за вечерта на зимния турнир в ДКС „В. Левски". Отборите на „Алпласт" и „Импулс" /Г. Оряховица/, съобщиха на организаторите от Зоналния съвет на БФС във В. Търново, че не могат да пристигнат и срещата бе пренасрочена за понеделник от 16 часа.

Първият двубой, в който „Спортно Търново" разнищи „Дрийм тийм" с 10:1, счупи рекорда по резултатност в тазгодишното издание на надпреварата. Радослав Стефанов откри резултата в 3- ата минута със силен шут по диагонала. В 6- ата Йордан Вълев засече странично хвърляне с глава за 2:0. Буквално при следващата атака Данчо Момчилов остана сам срещу вратаря и го преодоля за 3:0. В 10- ата минута Момчилов покачи на 4:0, а в 11- ата Йордан Вълев направи 5:0. „Дрийм тийм" върна едно попадение, чрез Димчо Христов.
В 24- ата минута Данчо Момчилов вдигна на 6:1, след жест на съотборник, преоставил му топката пред опразнената врата. До края Радослав Стефанов, Момчилов и на два пъти Йордан Вълев направиха разликата повече от внушителна. С постигнатия хеттрик Момчилов пък събра седам гола и поведе при стрелците, но само за час.

Втората среща, в която „Севастократор" пречупи „Паника" с 3:1, бе равностойна през първото полувреме, завършило без гол.
Румен Рикевски отбеляза за победителите в 26- ата, а в 28- ата минута Емил Панайотов покачи 2:0. Веднага след подновяването на играта всичко свърши, защото Анатолий Ангелов прехвърли вратаря на съперника за 3:0. После Илия Вачев вкара почетен гол за „Паника", но трите точки влязоха в актива на „Севастократор" и съхраниха шансовете на тима за втората фаза.

Много нерви и единоборства съпътстваха победата на „Владислав" над „Захарни заводи" с 4:3, с която джулюнчани събраха девет точки и заедно с „Ботев- 21" /Златарица/ подпечатаха визите си за елиминациите, като представители на група „З". В 5- ата минута Станимир Добрев откри резултата в полза на „Владислав" като се възползва от грешка в противниковата защита и прехвърли вратаря от 5 метра. Отново Добрев вкара минута след това, засичайки топката с шпагат. Станимир Иванов върна интригата за 1:2 в 14- ата минута, а в 15- ата Тихомир Владев порази горния ляв ъгъл с изстрел от въздуха за 2:2. Две минути преди края на първата част Иван Гинов отново даде аванс на джулюнчани, изпреварвайки вратаря на горнооряховци за 3:2.
През второто полувреме паднаха нови два гола. Първо Гинов покачи на 4:2 и с това попадение натрупа общо осем, оглавявайки голмайсторската листа. В 32- ата минута Станимир Иванов намали на 3:4 и това бе всичко.
Програмата за тази вечер: 17 ч. „Ботев" /Дебелец/- „Феърплей", 18 ч. „Санитрейд"- „Гегитрейд", 19 ч. „Автодизел"- „Болярско село" и 20 ч. „Афродита флора"- „Щастливеца".