Най- добрите родни гимнастички мерят сили във В. Търново
Най- добрите родни гимнастички мерят сили във В. Търново / Дарик нюз, архив

75 елитни национални състезателки по художествена гимнастика от 22 клуба участват в Държавното първенство във В. Търново. На килима в ДКС "В. Левски" излизат 18 националки при жените.

На практика от най- добрите не пристигнаха само Силвия Митева и Кристина Ташкова, които са на Световна купа в Минск. Тук обаче е Симона Пейчева, която след дълго отсъствие от спорта, тази година отново е решила да търси място сред родния и световен елит. Републиканският шампионат за най-добрите ни гимнастички излиза за първи път извън София, казаха организаторите от Българската федерация по художествена гимнастика и великотърновския клуб "Етър Елит".

Вчера надпреварата бе открита от кмета на Велико Търново Даниел Панов, който благодари на председателя на федерацията по художествена гимнастика- Илияна Раева за предоставеното домакинство. Градоначалникът изрази убеждението си, че старата столица ще стане един от центровете, които ще помогнат за това българската художествена гимнастика да си върне авторитета, блясъка и славата, които заслужава.

В откриването се включиха момиченца от великотърновските детски градини, които тренират художествена гимнастика по проект, финансиран от Министерството на спорта.

Програмата днес:
9,30 - 11,00 ч.- Финали девойки младша възраст
11,15 - 12,45 ч.- Финали девойки старша възраст
13,00 - 14,.30 ч.- Финали жени
14,45 - 15,00 ч.- Награждаване финали