/ DarikNews.bg, архив
Концерт, посветен на празника на Община Велико Търново 22 март, подготвят от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”. Музикалната вечер под наслов „Усмивките на пролетта” ще се проведе на 21 март, от 19:00 часа в голяма зала на театъра.

Безплатен пешеходен тур организира РИМ-Велико Търново за Празника на града

Обичани произведения от световната оперетна класика ще бъдат изпълнени на сцената. Великотърновци и гостите на града ще могат да се насладят на най-известните арии и дуети от произведенията на Калман, Лехар, Щраус, Офенбах.

В програмата са включени и италиански канцонети. Публиката ще чуе някои от най-известните и харесвани песни, като „О, соле мио”, „Гранада”, „Ун аморе коси гранде” и още много популярни шедьоври.

Атракционите за Празника на града ще бъдат разположени на „Качица“

Диригент на музикалния спектакъл е Игор Богданов. Сценарият е на Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова. Водещ ще бъде актрисата Силвия Шекилова.

В „Усмивките на пролетта” ще участват оркестърът, хорът и солистите на търновския театър. Сред тях са Лидия Лазарова, Доротея Доротеева, Пламен Долапчиев, Георги Гърланов, Полина Петкова, както и гост-солистите Иво Йорданов и Стефан Петков.