/ Благой Момчилов
На Празника на Велико Търново 22-ри март Регионален исторически музей кани жителите и гостите на града на безплатна пешеходна обиколка с беседа „Величието на столичния Търновград“. Пешеходният тур е ще продължи от 14:00 до 17:00 часа, а началото е от площад "Цар Асен I" пред Архитектурно-музеен резерват "Царевец".

Атракционите за Празника на града ще бъдат разположени на „Качица“

Групата ще се движи по маршрут: крепост Царевец - църква „Св. Св. Петър и Павел ”- църква „Св. Иван Рилски” - „Шишмановата баня - църква „Св. 40 мъченици”, като участниците в обиколката ще се допускат безплатно до всички включени в тура обекти. Екскурзоводи ще са Ваня Калчева, Магдалена Русева, Пенка Виткова-Георгиева, Камелия Раданова.

Две състезания организира ТД „Трапезица - 1902“ за празника на града

На Празника на Велико Търново през целия ден отворени за безплатни посещения ще са църква "Св. 40 мъченици" и Архитектурно-музеен резерват "Царевец". Беседите ще се заплащат.

На 22 март, от 9:00 до 17:00 часа отворен за посещение ще е и Архитектурно-музеен резерват "Трапезица",,в зависимост от метеорологичните условия, само през екопътеката, без да се използва фуникуляра.