Коалиция ГОРДА  БЪЛГАРИЯ даде надежда на хората в село Камен
Коалиция ГОРДА БЪЛГАРИЯ даде надежда на хората в село Камен / netinfo

При изключително голям интерес премина срещата с избиратели на Коалиция „ГОРДА  БЪЛГАРИЯ" в село Камен. Домакин на събитието  беше един от кандидатите за народни представители- финансовият експерт Билян Адриянов. Освен него, на срещата присъстваха водъчът на листата Станислав Недков - Стъки, неговата погласничка д-р Марияна Кирилова, юристконсултът инж. Димитър Димитров, специалистът по маркетинг и реклама Ивелина Русинова и търговският представител Нели Величкова.

Кратък анализ за положението в страната след пагубното управление на ГЕРБ направи Станислав Недков. Той напомни за „потъналите" незнайно къде за последните близо четири години 4 млрд. от фискалния резерв и с още толкова увеличения външен дълг на страната; новите 400 хиляди безработни за същия период; унищожаването на 300 хиляди малки и средни фирми, разбитите икономика и селско стопанство. Стъки припомни и основните моменти от предизборната програма на Коалиция „ГОРДА  БЪЛГАРИЯ" - нарастване на минималната работна заплата на 600 лв., а на минималната  пенсия на 200 лв. още в началто на мандата; стартова заплата за учителите в начално и среднотото образование - 2 минимални заплати, а в държавните висши училища - 3 минимални заплати;  повишанване на детските надбавки за семейства с до 3 деца с 50% за 2013 и с поне 70% за 2014; предоставяне на нисколихвени кредити за младите семейства без собствено жилище, като разликата до пазарната лихва да се компенсира от държавния бюджет; въвеждане на необлагаем подоходен минимум; освобождаване от ДОД младите хора до 21 годишна възраст; безплатни лекарства за децата до 7 годишна възраст; допълнителни енергийни помощи за семействата с ниски доходи.

За проблемите в здравната система и най- вече за тези в областта говори д-р Марияна Кирилова, а правните и икономическите проблеми коментира инж. Димитър Димитров.

Болшинството от присъстващите на срещата в с. Камен, с шестимата кандидати за народни представители от Коалиция „ГОРДА  БЪЛГАРИЯ", проявиха изключителна активност при дебатите, като споделиха, че в селото живеят хора от „добър материал",  добри и трудолюбиви, имащи етничека търпимост, но безработицата и липсата на доходи през последните близо 4 години са направили живота им изключително труден и те са на прага на оцеляването. Хората попитаха кандидатите за народни представители как виждат решаването на многобройните проблеми в страната и областта и бяха удовлетворени от компетентните и обосновани отговори по всички въпроси.  А, относно кандидата за народен представител от с. Камен, младият финансов експерт Билян Адриянов, неговият учител с гордост  каза, че го познава като един много умен, образован и отговорен човек. Той изрази мнението си, че принципът Младост и мъдрост на Коалиция „ГОРДА  БЪЛГАРИЯ" ще даде нужната надежда и възможности на младите, и ще бъде опора и подкепа на възрастните хора в България.