/ ЦСРИ-Свищов
На 19 юли се проведе тържествено откриване на кабинет за групова работа в Център за социална рехабилитация и интеграция-Свищов. На събитието присъстваха много официални гости, дарители, доброволци, приятели и колеги от социалните услуги.

ЦСРИ-Свищов

Идеята за създаване на кабинет за групови занимания се заражда през 2018 година, когато потребителите преминали през Център за социална рехабилитация и интеграция са утроили броя си в резултат на добре свършена работа и нормативни изисквания към онзи момент. Това кара екипа да мисли в посока разширяване на материалната база и обособяване на помещение за групови занятия.

"Един процент промяна“ с огромен принос в каузата на Центъра за социална рехабилитация в Свищов

Началото към осъществяване на идеята за кабинета е поставена от кмета на община Свищов Генчо Генчев, чиято е заслугата за взетото решение и предоставяне за безвъзмездно ползване на помещението, в което една година по-късно официално се открива залата за групова работа.

ЦСРИ-Свищов

Преди да се стигне до официалното откриване екипът на ЦСРИ и директорът на социалната услуга Десислава Йорданова търсят и намират начин да съберат необходимите средства за ремонти дейности и обзавеждане, които никак не са малко и с които социалната услуга не разполага.

Община Свищов подписа меморандум за сътрудничество с Българска агенция за инвестиции и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД

За постигането на успешната кауза те обявяват благотворителна кампания, в която се включват фирми, индивидуални дарители и доброволци, с чиито общи усилия начинанието приключва успешно.

За реализиране на проекта е събрана сумата от над 40 хиляди лева, която е осигурена с любезното съдействие и щедрите сърца на десетки дарители:

1. Гергана и Юрген Ротенщайнер, и Моника и Мишел Фрич от Виена;
2. Албена Бадева – юрист;
3. Елка Христова – директор на Инвестабанк;
4. Ганчо Ламбев – председател ППОК „Изгрев 93“ - с. Царевец;
5. Учителите от СУ “Н. Катранов“, Ценка Димитрова и Стефка Савова и техните ученици;
6. Учители и ученици от СУ,,Цветан Радославов“ – Людмила Аврамова;
7. Сем. Братови, сем. Евтимов и Фондация „Ангели от Лим“;
8. Анета Ангелова и Емил Тодоров – с. Хаджидимитрово;
9. Екатерина Романова – общински съветник;
10.Студентски съвет при СА,,Д. А. Ценов“;
11. Десислава Александрова – директор за връзки с инвеститори „Слъчно“ АД;
12. Фирма „Техноиндъстри“ ЕООД – гр. Свищов, Дориан Данчев;
13. Сдружение „1% Промяна;“
14. Боряна Петрова – юрист, гр.София;
15. Фирма „Роберт Бош“ – гр. София, Лена Петкова;
16. Деян Тачев от Англия;
17. Фирма „Мотивирам БГ“, Ивелина Йорданова;
18. Счетоводна къща ,,Надежда“, Надка Иванова;
19. Фирмите Ирбис „Аутомотив“, „Ирбис Сейфти“, Ирбис „Индустри“, г-жа Невелина Маркова;
20. Фирма УЧ МАГ – гр. Варна, Николай Радев;
21. Мина Чорбова, гр. София;
22. Фирма „В и М Криейтив“ – гр. София;
23. Фирма „ОМВ България“ – бензиностанции;
24. Фирма „Интелиджънт Системс“, Димитрина Иванчева;
25. Фирма „Импулс“ – град Шумен, Иван Иванов;
26. Фирма „Изопещ“ – град Пловдив, Елисавета Терзиева;
27. Фабрика за производство на щори „КАМАКС“, Асен Максимов;
28. Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ - гр. София;
29. Фирма „Екорипласт“ – гр. София, Веселин Герчев;
30. Топ Експрес 2000 – гр. София, Кристина Цветкова;
31. “Лев Инс“ – гр. Свищов, Aнелия Христова;
32. Силвия Симеонова от Канада;
33. Фирма „Климаком“, Румяна Траянова;
34. Фирма ,,Агрия“ АД, Лазар Кочиев.


На всички тях директорът на ЦСРИ Десислава Йорданова, връчи на откриването плакети с изображението на логото на услугата и надпис: „С благодарност за Вашата подкрепа“.

ЦСРИ-Свищов

В своите благодарствени слова към дарителите и доброволците тя каза следното: „От името на екипа, потребителите и лично от свое име Ви благодаря скъпи дарители, чеприпознахте каузата „да създадем кабинет за групова работа“ в Център за социална рехабилитация и интеграция като лична инциатива и направихте факт осъществяването ѝ.

Резултатът е зашеметяващ! На Вас г-н Генчев, г-жо Димитрова и на цялото общинско ръководство, огромно благодаря, затова че винаги вярвате в успехите ни и безрезервно ни подкрепяте!“.

Регионалният представител на Комисията за защита от дискриминация организира приемна в Свищов

Десислава Йорданова не пропусна да се обърне и към своя екип от професионалисти, на които благодари, за това, че никога не се отказват и винаги работят в полза на своите потребители. „Вие сте екип, с който се гордея!“, каза още тя.

Кметът на Свищов Генчо Генчев също произнесе приветствено слово, в което за пореден път засвидетелства личната си ангажираност и тази на общинското ръководство към създаването на добри условия за развитие и надграждане на социалните услуги в Община Свищов.

Той благодари на всички спомоществователи и на екипа на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за тяхната всеотдайност, и съпричастност към хората със специални потребности. Висока оценка за работата на ЦСРИ даде и ресорният зам.-кмет Анелия Димитрова, която също приветства професионализма на целия екип.

ЦСРИ-Свищов

На откриването бе представен и видео урок чрез работа с интерактивно устройство, което е една от големите сбъднати мечти на екипа. Новата интерактивна стена е средство за интерактивни форми и методи в процеса на обучение, възстановяване, придобиване и надграждане на умения и знания в различни области, и ще подобри значително резултатите от работата на специалистите с потребителите на услугата.

Като специални гости на тържеството, поздрав към всички отправиха музикалното трио на дарителите Гергана и Юрген Ротенщайнер и музикантът Любомир Господинов от Виена.

Докато публиката се наслаждаваше на музикалните им изпълнения, двама от потребителите, подкрепени от служители на ЦСРИ, засадиха цветя в саксии, които подариха на представителите на Общината като символ на израстващите взаимоотношения между местната управляваща власт и социалните служби в Свищов.

За кетъринга на събитието се погрижиха ученици от СПГ „Алеко Константинов“-Свищов, които под ръководството на своя ръководител Лиляна Димитрова демонстрираха високо ниво на професионализъм.

В края на събитието водещият Росен Маринов -директор дирекция ,,Култура и културно наследство“ обяви имената на фирмите осигурили почерпката за официалното откриване: Джордани кафе ЕООД-Шумен, Фирма „ВДГ“ ЕАД-София, „Филикон 97“-Пловдив, „АСТ Попкорн“ ООД-Съединение, „Кръстеви-Н“ ООД-Горна Оряховица, „Сани - Конс Тодорови с-ие” СД-София, „Милмекс“ ООД-Божурище, „Chocalate 3D”-София, Марс Инкорпорейтед България ЕООД.