Йонка Генчева и Цанко Цветанов запалиха олимпийския огън в детска градина Соня
Йонка Генчева и Цанко Цветанов запалиха олимпийския огън в детска градина Соня / Дарик нюз
Йонка Генчева и Цанко Цветанов запалиха олимпийския огън в детска градина "Соня"
53714
Йонка Генчева и Цанко Цветанов запалиха олимпийския огън в детска градина "Соня"
  • Йонка Генчева и Цанко Цветанов запалиха олимпийския огън в детска градина "Соня"

Уникален спортен празник сътвориха колективът и децата в ЦДГ „Соня", с който зарадваха десетки родители и близки. Два месеца преди началото на Олимпиадата в Лондон олимпийският огън бе запален в детската градина от най- успешните клубни треньори във В. Търново през този сезон Йонка Генчева и Цанко Цветанов. Двамата бяха сред гостите на детската олимпиада в градината и зарадваха малчуганите с подаръци. Наставничката на шампионките и носителките на купата от „Етър- 64" подари на детското заведение златен медал и хандбална топка и им пожела да спортуват и да спечелят много отличия. Бронзовият медалист от САЩ- 94 и треньор на футболния „Етър- 24" пък изненада малчуганите с футболна топка с неговия и автографите на асистентите си Калоян Чакъров и Марин Стефанов.

 Специален поздравителен адрес изпрати председателят на Местния парламент Николай Ашиков, в който подчерта, че чудесното отношение към малчуганите прави детската градина предпочитано място за деца и родители. Поздрави имаше още от фен клуба на „Манчестър Юнайтед", Дома за стари хора „В. Ботева" и много други институции.

По време на откриването на игрите малчуганите видяха знамето с петте кръга, а вълшебникът Хари Потър извика от Древна Гърция самата Олимпиада, която им разказа историята на игрите. На спортната площадка, под звуците на олимпийския марш, излезе и „българската делегация", която ще пътува за Лондон.

 

След това всяка от петте групи показа овладените спортни умения, мажоретки танцуваха, изпяха се и много песни. Специален танц бе посветен на Олимпиадата, а балони отнесоха послание до президентът на БОК- Стефка Костадинова с пожелание за успех на нашите спортисти.

Чуйте го в звуковия файл.

Директорката на градината Жаклин Павлова, Йонка Генчева, Цанко Цветанов, общинският съветник проф. Михаил Харалампиев, новият експерт по въпросите на спорта в Общината- Георги Давидов и заместник- председателят на комитета „В. Левски"- Станка Палазова наградиха децата. С помощта на настоятелството и голяма търговска верига за всички имаше много лакомства и дори шоколадови златни медали.