/ netinfo

Автомагистрала „Русе-Велико Търново“ не е затворена страница за Община Горна Оряховица, коментира кметът инж. Добромир Добрев след като стана ясно, че МОСВ е одобрило доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение за изграждането на автомагистралата.

Следващата година започва изграждането на магистралата Русе-Велико Търново

Припомняме, че в доклада бяха разгледани трите варианта на магистралата “син”, “червен” и “комбиниран”. Препоръката на експертите е да бъде избран комбинираният вариант като най-щадящ околната среда.

Обсъждат трите варианта за трасето на магистралата Русе-В. Търново

Инж. Добрев информира, че заедно с кмета на Велико Търново Даниел Панов продължават диалога с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за алтернативно трасе на скоростен път, който ще улесни значително трафика от Индустриалната зона на Горна Оряховица към магистралите „Хемус“ и „Русе-Велико Търново“.

Магистралата от Русе ще преминава на 5 километра от Велико Търново

"Очакваме в близките месеци в Община Горна Оряховица да се проведе работна среща, на която да присъства и министърът на регионалното развитие и да се избере алтернативно трасе на скоростния път", коментира още инж. Добрев.