Николай Нанков
Николай Нанков / netinfo
Николай Нанков
95268
Николай Нанков
  • Николай Нанков
В края на месеца стартират обществените обсъждания по екологичната процедура за оценката на въздействието на околната среда при изграждането на магистралата Русе-Велико Търново. В Русе то ще бъде на 1 декември, като общо ще продължат около две седмици.

След това, в рамките на 45 дни висшият екологичен експертен съвет трябва да се произнесе по един от трите разглеждани към момента варианти. След избора на вариант за магистралата ще стартират и реалните действия. Строежът на магистралите Русе-Велико Търново и "Хемус" ще се извърши с държавни средства.

Ремонтът на пътя Русе-Бяла приключва до две седмици

„С въвеждането на ТОЛ-системата няма да имаме проблем с финансирането. Дотогава всички дейности, които се извършват по двете магистрали, ще се извършват със средства от националния бюджет. Основната ни презумпция е максимално бързо въвеждане на ТОЛ-системата.

Вече сме на финалната права, процесът е необратим. КЗК се произнесе по същество в наша полза, и предстои сключване на договор с изпълнител за изграждане на ТОЛ-системата, за да можем да обезпечим не само двете нови магистрали, а и поддръжката на всички пътища от републиканската мрежа“, заяви Николай Нанков.